top of page
  • Forfatters billedelindevej11

Hvad kan du selv gøre for at modvirke stress


Brug naturen som psykolog


Naturen, får selve nervesystemet i kroppen, som kører på højtryk når du stresset, til at slappe mere af.


Du scanner helt automatisk naturen og forholder dig ikke til hvad de forskellige ”menneskeskabte ting” er.

Du mærker det næsten ikke, men der er en forskel. Prøv at gå ved en vej eller i en by, mens du er stresset, er træt eller ikke har det godt. Prøv at være ude i naturen i samme sindstilstand og mærk en kæmpe forskel.


Der vil være nogen, hvor stilheden og roen kan virke provokerende og bestemt ikke afslappende. Ofte hænger det sammen med at personen har det svært med at mærke sig selv når der er ro.

At mærke smerten, elendighederne, følelserne, er ikke rart at forholde sig til og derfor kan du bedre trives i larm og travlhed, end for meget ro og ”kedsomhed”.Lys giver dig energi


Men at være ude er også vigtigt for at få lys. Lys er energi. Især hele vinteren, har vi brug for al det lys vi kan få. Selvom det er overskyet, så kom ud alligevel fordi det giver lys. Har du pauser på arbejde, så kom ud. Eller sid ved et vindue, så du får dagslys igennem det.Har du svært ved at slappe af og få ro på i kroppen, så vil mine behandlinger kunne hjælpe til.


Kranio sakral teknikkerne får kroppens nervesystem til at slappe af og afspænder diverse spændinger undervejs. Samtidig vil massagen hjælpe på de spændte muskler du har, når kroppen er belastet. Invester i dig selv i denne svære tid og kom bedre igennem det. Behandlingen giver dig meget mere, end bare en massage.
Sig til og fra


Det er svært for nogen at sige nej. Vi vil så gerne være med til det, vi synes er sjovt og spændende. Eller måske fordi de andre gør det, så bliver jeg også selv nødt til at gøre det.


At spørge om hjælp og sige til, kan være lige så svært.


”Jeg klarer det selv, for så går det hurtigere”, ”så forstyrrer jeg ikke andre”, ”så bliver det gjort som jeg vil have det”, eller ”hvad vil de andre ikke tænke om mig?”


Uanset om du siger til eller fra, er det vigtigt - for ikke at presse kroppen yderligere.

De fleste kan godt mærke hvor meget overskud man har i løbet af dagen. Nogen drømmer om at kunne ligge på sofaen lidt eller har brug for hjælp på arbejde eller til det praktiske derhjemme.


Hvorfor så ikke gøre det?

Ligger der noget andet bag denne travle hverdag? Er det fordi du får det dårligt eller skidt, når du slapper af? Keder du dig hurtigt? Har du svært ved at slappe af, fordi du så ikke ved hvad du selv har lyst til?


Der kan være mange grunde. Men du kan starte ved at være ærlig overfor dig selv og sige til og fra, når du kan mærke at du har brug for det. Det er en start.

Jeg kan mærke på kroppen under behandlingen, hvis du har svært ved at sige til og fra fordi bla. musklerne reagerer på dette.


Jeg vil ofte kommentere dette, for at skubbe kærligt til dig og for at bevidstgøre hvorfor kroppen kan gøre ondt og er spændt.Ro er vigtigt, for at kunne mærke dig selv og alt det du indeholder


Det får systemet til at kunne fordøje hele hverdagens begivenheder og alt det der foregår. Vi får så mange input i løbet af et døgn. For at have dig selv med, er det vigtigt med noget ro. Nogen har brug for meget ro og nogen mindre. Du kan starte med 15 minutter. Du sætter uret. Sid ned og kig ud af vinduet på haven, luften. Eller luk øjnene. Tankerne vil vrimle frem. Men ligesom du zapper rundt på fjernsynet, så nøjes du at observer dine tanker der må komme. Skriv dem ned, så du ikke behøver at bruge energi på at huske dem. F.eks. kan det være at huske at tage noget ud af fryseren eller at sige en vigtig besked til sin kollega. Observer tankerne, uden at gå ind i dem. Lad være at tænke mere over denne besked til kollegaen og hvad der vil ske efterfølgende og hvordan det vil blive taget imod eller hvordan du skal give beskeden videre … Kan du se det for dig? 

Observer blot tankerne og lad dem køre forbi dig. Stille og roligt vil farten på tankerne aftage. Hvad kommer der så? Får du nogen andre input, ideer, kreative tanker og drømme ind?

Prøv det og øv dig hver dag i at sidde stille i et kvarter eller mere og lad tankerne flyve forbi og opdag nye tanker, indsigter og ideer, der kommer til.Vejrtrækning


Dette er det vigtigste redskab vi har med os og er tilgængeligt hele tiden og er ganske gratis.


Men det er så svært at drage nytte af vores vejrtrækning når vi har travlt eller har det skidt. Brugen af vores næser igennem dagen og natten, kan være med til at holde kroppens nervesystem i ro, give os overskud og bedre søvn og meget mere.


Øv dig i det daglige i at være opmærksom på, om du trækker vejret igennem næsen eller munden. Hvis du tager dig i at du trækker luften ind igennem munden, så lav det om til at du bruger din næse i stedet for.


Træk vejret ind igennem næsen. Vejrtrækningen bliver meget dybere og gør godt for vores nervesystem. Der er mange undskyldninger og forklaringer for at trække vejret igennem munden, men prøv at øve dig i at bruge næsen mere og mere. Der er og gør en forskel.


Hvis du pludselig kan mærke at du er lidt anspændt eller presset – så er din vejrtrækning med 99% sikkerhed også helt forkert.

Træk med det samme vejret helt ned i bunden af maven – hold det i et par sekunder, og forestil dig hvordan du puster alt det der stresser dig ud.


Det føles fantastisk. Mindre børn kan have gavn af det hvis de har slået sig imens man trøster. Det virker beroligende på kroppen.


Kreativitet


Vær kreativt for at være nærværende og for at få bearbejdet dine blokeringer og de processer du må være i.

En rigtig god måde at hjælpe dig selv på, uden at behøves at skulle sætte ord på noget. Nogen får gavn af at være sammen med en anden eller flere. Mens man er kreativ, får man ofte snakket og sat ord på flere ting som du normalt ikke bare vil snakke om. Andre vil gerne være alene, for bedre at mærke sig selv og få roen.
Dig


I løbet af dagen, er vi gode til at hjælpe andre og være der for dem.


Sæt dig selv på denne liste.


Øv dig hver dag i at gøre noget, som gør dig glad og som du har lyst til.


Laver du noget som glæder dig og som du har lyst til at lave, så påvirker det kroppen positivt og giver dig energi.


Du skal ikke tænke på hvad det er og hvad andre tænker eller synes om det.


Det er vigtigt at mærke selv denne glæde og så er det fuldstændig lige meget hvad det er.


Det er vigtigt at du hjælper og er der for dig selv, og ikke kun for andre.Du er jo mere end velkommen til at række ud efter en behandling som lindrer alle symptomer på stress her https://www.n-focus.dk/book

Comentarios


bottom of page