top of page

Kranio Sakral Terapi

Jeg bruger kranio sakral teknikker ved næsten alle mine behandlinger, da det går ind og påvirke nervesystemet, så kroppen hurtigt falder til ro. Det er en meget rolig og blid behandlingsform, som er behagelig at modtage og gør ikke ondt. Du kan mærke roen i kroppen som gør dig tung og afslappet. Det er med til at afspænde overanstrengte og ømme områder i kroppen og i hele vores indre system. Det arbejder både på den fysiske og psykiske del af kroppen, hvor det formindsker stress og uforklarlige smerter og ømhed.     
Kranio Sakral systemet og rytmen

Det Kranio Sakrale system, er et halvt lukket hydraulisk system som indeholder hjerne og rygmarvsvæske også kaldt for spinalvæske. Denne væske har nogen vigtige funktioner som bla. at beskytte hjerne og rygmarven mod stød og rystelser. At ernære selve hjernen, rygmarven og nerveforgreninger, samt udskillelse af brugte hjerne og rygmarvsceller. Spinalvæsken, som er omgivet af hjerne- og rygmarvshinder, flyder omkring hjernen og rygmarven, som igen er godt beskyttet af kraniet og rygsøjlen, helt ned til korsbenet. (os sacrum)  Deraf navnet Kranio Sakral Terapi. 

Vores kranio sakrale system  består af en rytmisk bevægelse, der forplanter sig til resten af kroppen. Denne rytme, er kroppens næsten umærkelig pulseren, som er forbundet med produktionen af spinalvæsken. Derfor er det af stor betydning, at spinalvæsken har fri gennemstrømning og en god rytme.  

Som behandler, mærker jeg klientens kranio sakrale rytmen, igennem knogler, led og muskler. Rytmen indeholder hele menneskets vitalitet, både fysisk og psykisk. Den giver mig en helhedsindtryk og en indikator af, hvor den sakrale puls er påvirket eller ændret. Livets ar, ubalancer og blokeringer, er med til at påvirke rytmen. Med blide tryk, hjælper jeg kroppen til at løsne op for spændinger og ubalancer. 

Stillepunkt

Stillepunkt, er en afspændingsteknik der forbedrer kvaliteten af den Kranio Sakrale rytme. Den bliver bedre afbalanceret, kræftfuld og får fornyet energi. En ro og stilhed vil sprede sig i hele systemet og det virker søvndyssende på en. Stillepunkt beroliger det autonome nervesystem og er psykisk beroligende. Det sænker blodtrykket og feber, afspænder bindevævet og udrenser kroppens affaldsstoffer. Hvis jeg under behandlingen går i stå og holder på stedet med et blidt tryk, så kan det være at kroppen er gået i stillepunkt og jeg afventer til dens proces er færdigt. 

Cellehukommelse og energicyster

Enhver påvirkning og skade efterlader spor i kroppen, som kaldes cellehukommelse og findes i bindevævet, knogler, brusk, muskler, nerver m.m.

Alt mulig forskellige begivenheder, oplevelser, og belastninger kan resulterer i energicyster. Det kan være alt fra slag, fald, stød, operationer, hospital-og tandlægebehandlinger, forgiftninger og medicin bivirkninger, virus-infektion, følelsesmæssige uforløste begivenheder, belastninger, stress, angst m.m.

Den negative energi fra de forskellige påvirkninger, bliver indkapslet og lagret i kroppen, for senere at blive helet og opløst. Denne adskillelse og indkapsling gør, at kroppens system på denne måde stadigvæk kan fungere og styrer udenom disse "energi cyster" som de også bliver kaldt. Normalt vi kroppen straks prøve at skille sig af med de negative energiformer i form af kroppens egne healingsprocesser. Men det sker tit, at der ikke er tid til at læge gamle sår, før nye påvirkninger bliver påført. Der kan komme områder med et stort lager af indkapslede energier, som påvirker og nedsætter bevægeligheden i bindevævet, muskelvævet og knoglevævet. Disse områder, fyldt med energicyster, er ikke i stand til at arbejde med kroppens vekselstrøm, den Kranio Sakrale rytme, det energetiske kredsløb og bindevævet. Under min behandling, vil jeg kunne mærke de områder i kroppen, hvor der er energicyster og cellehukommelser. Jeg prøver forsigtigt at aktivret dem, for at det kan blive opløst og healet af kroppen. Derfor er det ikke altid "bare" muskelspændinger vi har med at gøre, selvom musklerne føles hårde og spændte.

 

Unwinding

Unwinding er en Kranio Sakral teknik som afspænder og opløser disse cellehukommelser og energicyster, der ligger i kroppen. Denne teknik hjælper kroppen af med de skadelige og negative energier, ved at den søger hen til de kropspositioner som svarer til de positioner for den traumatiske oplevelse og begivenhed og derved kan den skadelige energi frigøres og forlade kroppen. 

Denne afspændingsteknik bruger jeg rigtig meget undervejs i mine behandlinger. Det føles ikke af noget særligt og ofte holder jeg bare med et blidt tryk i længere tid på et bestemt sted. Når dette sker, er det fordi kroppen er gået igang med en proces og jeg vælger at afvente til kroppen har arbejdet færdigt. 

 Afspændingsteknikker

Kranio Sakral terapi har mange teknikker, som jeg bruger til at understøtte massagen med eller kun ren behandling med kranio Sakral terapi, hvis det er det jeg kan mærke at der er behov for. Ved at få kroppen og hele dens nervesystem til at slappe af, løsner bindevævet og musklerne sig derved også. Det er en blid måde, at arbejde sig ind i områder på, hvor der er meget spændt og ømt. Især ved tidligere skader, overbelastninger, skævheder og brud, kan der arbejdes godt i dybde med kranio Sakral behandlinger, uden næsten at røre ved området.  

Ved afspænding af kroppen, bruger jeg ingen massage, men kun teknikker, hvor jeg sætter kroppen i gang med selv at rette op på diverse blokeringer, skævheder m.m. Dette kan være nødvendigt ved f.eks. piskesmæld og hjernerystelse. Jeg arbejder dog med bindevævet undervejs. Alt efter hvilke symptomer, udfordringer og ønsker du kommer med, vil jeg vurdere og mærke mig frem til, om massage undervejs er nødvendigt.

Bearbejder fysiske og psykiske blokeringer

Kroppen ved bedst, hvor der er en skævhed, overbelastning eller blokering. Derfor er denne behandling så god. Det er både det fysiske og det psykiske der bliver bearbejdet.

Ved kranio Sakral terapi, arbejder jeg med centralnervesystemet og prøver at afspænde hjerne- og rygmarvshinder, som er tæt forbundet med muskel og skeletsystemet, kredsløbet, lymfesystemet, åndedrættet og det endokrine system. Kroppen husker alt og det kan sidde i systemet i rigtig mange år. Fald, slag, brud, chok, traumer, stress og pres, er kun nogle af de ting, som påvirker kroppen og dette kan bearbejdes gennem kranio-sakral teknikker. Kroppen arbejder videre flere dage efter en behandling og kan derfor reagere med ømhed, uro, tunghed m.m. Selvom det kan være skidt, hårdt og irriterende, så er det gode tegn til, at det renser ud, retter op og slipper.

30

MINUTTER

Dybdegående og

intens behandling af ryg, skuldre og nakke eller benene. 

Kr. 400,-

60

MINUTTER

En helhed for kroppen. Mærk en ro,

der spreder sig ud i musklerne. 

Kr. 640,-

90

MINUTTER

Total afslapning

og kræs for

sjælen.

Kr. 870,-

Børne-, teenager- og pensionist-priser er lavere: 
30 min.: 370 kr.
60 min.: 580 kr.
  90 min.: 790 kr.  
bottom of page