KRANIO SAKRAL TERAPI

Kranio Sakral systemet og rytmen

Det Kranio Sakrale system, er et halvt lukket hydraulisk system som indeholder hjerne og rygmarvsvæske også kaldt for spinalvæske. Denne væske har nogen vigtige funktioner som bla. at beskytte hjerne og rygmarven mod stød og rystelser. At ernære selve hjernen, rygmarven og nerveforgreninger, samt udskillelse af brugte hjerne og rygmarvsceller. Spinalvæsken, som er omgivet af hjerne- og rygmarvshinder, flyder omkring hjernen og rygmarven, som igen er godt beskyttet af kraniet og rygsøjlen, helt ned til korsbenet. (os sacrum)  Deraf navnet Kranio Sakral Terapi. 

Vores kranio sakrale system  består af en rytmisk bevægelse, der forplanter sig til resten af kroppen. Denne rytme, er kroppens næsten umærkelig pulseren, som er forbundet med produktionen af spinalvæsken. Derfor er det af stor betydning, at spinalvæsken har fri gennemstrømning og en god rytme.  

Som behandler, mærker jeg klientens kranio sakrale rytmen, igennem knogler, led og muskler. Rytmen indeholder hele menneskets vitalitet, både fysisk og psykisk. Den giver mig en helhedsindtryk og en indikator af, hvor den sakrale puls er påvirket eller ændret. Livets ar, ubalancer og blokeringer, er med til at påvirke rytmen. Med blide tryk, hjælper jeg kroppen til at løsne op for spændinger og ubalancer. 

Stillepunkt

Stillepunkt, er en afspændingsteknik der forbedrer kvaliteten af den Kranio Sakrale rytme. Den bliver bedre afbalanceret, kræftfuld og får fornyet energi. En ro og stilhed vil sprede sig i hele systemet og det virker søvndyssende på en. Stillepunkt beroliger det autonome nervesystem og er psykisk beroligende. Det sænker blodtrykket og feber, afspænder bindevævet og udrenser kroppens affaldsstoffer. Hvis jeg under behandlingen går i stå og holder på stedet med et blidt tryk, så kan det være at kroppen er gået i stillepunkt og jeg afventer til dens proces er færdigt. 

Cellehukommelse og energicyster

Enhver påvirkning og skade efterlader spor i kroppen, som kaldes cellehukommelse og findes i bindevævet, knogler, brusk, muskler, nerver m.m.

Alt mulig forskellige begivenheder, oplevelser, og belastninger kan resulterer i energicyster. Det kan være alt fra slag, fald, stød, operationer, hospital-og tandlægebehandlinger, forgiftninger og medicin bivirkninger, virus-infektion, følelsesmæssige uforløste begivenheder, belastninger, stress, angst m.m.

Den negative energi fra de forskellige påvirkninger, bliver indkapslet og lagret i kroppen, for senere at blive helet og opløst. Denne adskillelse og indkapsling gør, at kroppens system på denne måde stadigvæk kan fungere og styrer udenom disse "energi cyster" som de også bliver kaldt. Normalt vi kroppen straks prøve at skille sig af med de negative energiformer i form af kroppens egne healingsprocesser. Men det sker tit, at der ikke er tid til at læge gamle sår, før nye påvirkninger bliver påført. Der kan komme områder med et stort lager af indkapslede energier, som påvirker og nedsætter bevægeligheden i bindevævet, muskelvævet og knoglevævet. Disse områder, fyldt med energicyster, er ikke i stand til at arbejde med kroppens vekselstrøm, den Kranio Sakrale rytme, det energetiske kredsløb og bindevævet. Under min behandling, vil jeg kunne mærke de områder i kroppen, hvor der er energicyster og cellehukommelser. Jeg prøver forsigtigt at aktivret dem, for at det kan blive opløst og healet af kroppen. Derfor er det ikke altid "bare" muskelspændinger vi har med at gøre, selvom musklerne føles hårde og spændte.

 

Unwinding

Unwinding er en Kranio Sakral teknik som afspænder og opløser disse cellehukommelser og energicyster, der ligger i kroppen. Denne teknik hjælper kroppen af med de skadelige og negative energier, ved at den søger hen til de kropspositioner som svarer til de positioner for den traumatiske oplevelse og begivenhed og derved kan den skadelige energi frigøres og forlade kroppen. 

Denne afspændingsteknik bruger jeg rigtig meget undervejs i mine behandlinger. Det føles ikke af noget særligt og ofte holder jeg bare med et blidt tryk i længere tid på et bestemt sted. Når dette sker, er det fordi kroppen er gået igang med en proces og jeg vælger at afvente til kroppen har arbejdet færdigt. 

 Afspændingsteknikker

Kranio Sakral terapi har mange teknikker, som jeg bruger til at understøtte massagen med eller kun ren behandling med kranio Sakral terapi, hvis det er det jeg kan mærke at der er behov for. Ved at få kroppen og hele dens nervesystem til at slappe af, løsner bindevævet og musklerne sig derved også. Det er en blid måde, at arbejde sig ind i områder på, hvor der er meget spændt og ømt. Især ved tidligere skader, overbelastninger, skævheder og brud, kan der arbejdes godt i dybde med kranio Sakral behandlinger, uden næsten at røre ved området.  

Ved afspænding af kroppen, bruger jeg ingen massage, men kun teknikker, hvor jeg sætter kroppen i gang med selv at rette op på diverse blokeringer, skævheder m.m. Dette kan være nødvendigt ved f.eks. piskesmæld og hjernerystelse. Jeg arbejder dog med bindevævet undervejs. Alt efter hvilke symptomer, udfordringer og ønsker du kommer med, vil jeg vurdere og mærke mig frem til, om massage undervejs er nødvendigt.

Bearbejder fysiske og psykiske blokeringer

Kroppen ved bedst, hvor der er en skævhed, overbelastning eller blokering. Derfor er denne behandling så god. Det er både det fysiske og det psykiske der bliver bearbejdet.

Ved kranio Sakral terapi, arbejder jeg med centralnervesystemet og prøver at afspænde hjerne- og rygmarvshinden, som er tæt forbundet med muskel og skelet systemet, kredsløbet, lymfe systemet, åndedrættet og det endokrine system. Kroppen husker alt og det kan sidde i systemet i rigtig mange år. Fald, slag, brud, chok, traumer, stress og pres, er kun nogle af de ting, som påvirker kroppen og dette kan bearbejdes igennem kranie-sakral teknikker. Kroppen arbejder videre flere dage efter en behandling og kan derfor reagere med ømhed, uro, tunghed m.m. Selvom det kan være skidt, hårdt og irriterende, så er det gode tegn til, at det renser ud, retter op og slipper.

Afspænding af fødder og ben

En halv times behandling med massage samt Kranio-sakral teknikker, gør meget for at løsne og blødgøre musklerne og vævet. Jeg vil både behandle benene og fødderne, men behandlingen og teknikkerne vil være forskellige efter behov. Det kan lindre ved gigt, arvæv, overanstrengelser, hævet og ømme ben og fødder, træthed og almen velvære. Du vil føle en lethed i hele kroppen, selvom det kun er ben og fødder der er blevet behandlet.

 

Afspænding af arme, skuldre og hænder

En halv times behandling med Kranio-sakral teknikker og massage, gør at der bliver løsnet godt op for diverse spændinger og blokeringer. Selv i skulderleddet, kan der ofte komme mere bevægelighed i, selvom det i lang tid har været umuligt og har medført ømhed og smerter i yder positioner. Ved overbelastninger og ældre skader, har disse behandlinger medført mere bevægelighed og ro.

Afspænding af kæbe og ansigt

En halv times afspænding med ansigtsmassage, og Kranio Sakral teknikker kan variere efter behov. Rigtig mange, har  spændte kæber, som kan være med årsag til blandt andet hovedpine, spændte halsmuskler, ørepine og svimmelhed m.m. Mundarbejde kan også forekomme, hvis det bliver nødvendigt at få løsnet det bedst muligt. Ved tandlægebehandlinger, fald, stød og slag, bliver hovedet også påvirket og spændt. Tung, anspændt og ondt hovedet og ansigt, vil ofte føles lettere efter behandlingen. Kroppen vil arbejde videre i nogle dage, efter selve behandlingen og kan derfor hos nogen, reagere på forskellige måder, som træthed og ømhed, der i nogle dage kan forværres, for derefter at slippe. Det er en blid, effektivt og afslappende behandlingsform, hvor du ligger fuld påklædt på briksen.

Afspænding af kroppen

Er du stresset, anspændt, har ondt, er nedtrykt, depressiv, ekstra sensitiv, har tankemylder eller bare har brug for en pause og afslapning, så kan denne time give dig en blid og behagelig afspænding, hvor du ligger påklædt på briksen. Selvom det føles blidt og behageligt, så virker det kraftigt og går i dybden. Ligesom ved meditation, kommer du ved afspænding i en tilstand, hvor du hører alt omkring dig men alligevel føler at du er langt væk. Det er her, kontrollen slipper og kroppen begynder at arbejde. Det har en god indvirkning på personer med ADHD, stress, depression og ved angst. Alt efter din problem stilling, vil jeg, i samarbejde med din krop, understøtte, forløse og afspænde diverse spændinger og blokeringer der må være. De fleste gange kræver det flere behandlinger, men det kommer an på, hvad dit formål er og hvilken problemstilling du kommer med. Også med afspænding vil det være ideelt for kroppen, hvis det bliver vedligeholdt én gang om måned.

30

MINUTTER

Dybdegående og

intens behandling af ryg, skuldre og nakke eller benene. 

Kr. 380,-

60

MINUTTER

En helhed for kroppen. Mærk en ro og tunghed, der spreder sig ud i musklerne. 

Kr. 600,-

90

MINUTTER

Total afslapning

og kræs for

sjælen.

Kr. 825,-

Børne-, teenager- og pensionist-priser er lavere: 
30 min.: 350 kr.
60 min.: 550 kr.
  90 min.: 750 kr.  

6 TURS

 KLIPPE-

KORT

SPAR 20%

Copyright © 2020 - www.n-focus.dk.  Designet af Detaljeriet