top of page

Åndedrættet

Det vigtigste ved hver behandling er, at kroppen falder til ro. Åndedrættet forandres under behandlingen, ved at blive roligere. Det får nervesystemet til at falde til ro og derved forbedres hele vores indre system. Under behandlingen kommer der mere bevægelighed i lænden, ribbenene, maven og brystkassen. Du bliver mere bevidst på din vejrtrækning og kan hjælpe dig selv og din krop fremadrettet i din dagligdag. Det mindsker stress, ømhed og smerter, træthed m.m. og øger din bevægelighed og kroppens funktion til det bedre.
Åndedræt gir liv

Et menneske kan klare sig  - uden mad i 3 måneder - Uden vand i 3 dage - Uden ilt i kun 3 minutter

Derfor er ilt, så vigtigt et næringsstof.

Som behandler har jeg siden ca. 2010, set en større stigning af kroppe som er stresset, overanstrengt og lider.

 

Ved et 1-dags kursus i åndedræt i 2019 blev det tydeliggjort for mig, hvor meget åndedrættet er forbundet med vores bindevæv, muskler og nervesystemet.

Efter åndedræt terapeut-uddannelsen i 2020 har jeg nu et værktøj mere til at kunne tilbyde jer og som i selv kan anvende døgnet rundt.  

I min hverdag som behandler, oplever jeg mange klienter der har spændte områder i ryg og bryst og har ringe bevægelighed ved en vejrtrækning. Især ved stress og smerter er åndedrættet meget overfladisk og anspændt.

Listen ned under, fortæller lidt om hvor meget et godt åndedræt kan hjælpe din krop. 

De fleste af os trækker vejret uden at tænke over det. Vi overlever.

Hvad vil der ske, hvis vi bliver mere bevidste på vores vejrtrækning og fungere endnu bedre.

Nu tager jeg kun nogle eksempler med fordele som vedrører stress og overbelastning. Der er mange flere fordele ved en god vejrtrækning.

- Du forøger din lungekapacitet og får mere kraft til fysisk udfoldelse.

- Funktionen af din fordøjelse bliver bedre.

- Cellerne iltes bedre og derved mindre risiko for at det udvikle sig til noget uhensigtsmæssigt. 

- Nedsætter udskillelsen af stresshormon og virker derfor afstressende for både krop og sind.

-  Masserer, styrker og stimulerer din krop som organerne, kar og lymfe, blodcirkulation,               muskler, led, bindevæv, nerver og sansereceptorer, hjertet og lungerne.

- Giver færre muskelspændinger og mindre hovedpine.

- Virker positivt for mange astmatikere. 

- Giver mere ro til natten.

- Giver en bedre kropsbevidsthed og kropsholdning.

- Virker smertestillende og nedsætter inflammation.

- Virker blodtryksdæmpende.

- Styrker evnen til koncentration og at være i nuet.

- Dæmper angst og depression tilstand.

- Virker positivt på tanker, følelser og kropskontakt.

Når du vælger en kropsbehandling, vil nogen åndedrættets teknikker kunne indgå i selve behandlingen, men det er sjældent. Det jeg gør, er at holde øje med åndedrættet under selve behandlingen, for at registrere de områder der har blokeringer. Jeg løsner de muskulære områder, hvor det er anspændt, så dit åndedræt får mere bevægelighed igen. Dette gør jeg både ved blid massage og hjælp fra laser, samt kranio sakral teknikker.

 

Åndedrættet vil hjælpe dig med at afspænde områder, uden du ligger mærke til det. Flere nævner dog, at deres vejrtrækning bliver langsommere og dybere, under behandlingen. Så på denne måde, har jeg åndedrættet i fokus og hjælper dig med et friere vejrtrækning.

 

Men der er så meget mere at fortælle og opleve om åndedrættet !

Derfor arbejder jeg på, at vil lave  "hjemme workshops" eller workshops som jeg afholder i en lokale.

Hjemme workshops, er gode til nogle hyggelige veninder komsammen i trygger rammer. Selvom der er masser af praktiske øvelser i fællesskab, så har du stor fokus på dig selv. Du vil opleve hvordan tid og sted forsvinder og hvor meget mere nærværende du bliver undervejs. Nogen vil føle at der opstår en dybfølt glæde. Du får en større indsigt i dit åndedræt og dig selv, som du fremover vil få meget gavn af. Disse 3 timer som et workshop vil tage, vil gå hurtigt.

 

Workshop hos mig vil være med andre personer som du måske ikke kender og i et lejet lokale. Men meget hurtigt vil du opleve en fællesskab alligevel.

Det bliver meget af de samme sjove  og forskellige praktiske øvelser som ved hjemme workshop.

Dette vil give dig et større indblik i din daglige trivsel og åndedrættets funktion i kroppen. Vi har fokus på os selv, vores krop og sind. Uanset hvor du er i dit liv og hvor mange gange du har været med på hold, så vil oplevelsen være forskelligt for hver gang.  Grunden til det, er fordi du udvikler dig hele tiden. 

For nogen er det rart, at komme og gå til et sted, uden at kende for mange andre.   

Jeg arbejder på at lave arrangementer til næste år. Mere info er på vej ! 

 

  

bottom of page