top of page

Åndedrættet

Mens jeg arbejder med kroppens spændinger og dit nervesystem, der holder jeg hele tiden øje med din vejrtrækning. Dit åndedræt er en indikator til områder med spændinger og blokeringer eller om der er sket en forløsning. 
Behandlingen kan kun give dig en større bevidsthed omkring dit åndedræt og kroppen og er en hjælp til frigørelse af spændinger, der besværlig gør dit åndedræt.
Det er kun dig selv, som kan forbedre dit åndedræt !

 
Åndedræt gir liv

Et menneske kan klare sig  - uden mad i 3 måneder - Uden vand i 3 dage - Uden ilt i kun 3 minutter

Derfor er ilt, så vigtigt et næringsstof.

Som behandler har jeg siden ca. 2010, set en større stigning af kroppe som er stresset, overanstrengt og lider.

 

Ved et 1-dags kursus i åndedræt i 2019 blev det tydeliggjort for mig, hvor meget åndedrættet er forbundet med vores bindevæv, muskler og nervesystemet.

Efter åndedræt terapeut-uddannelsen i 2020 har jeg nu et meget vigtigt værktøj mere til mine behandlinger.  

I min hverdag som behandler, oplever jeg mange klienter der har spændte områder i ryg og bryst og har ringe bevægelighed ved en vejrtrækning. Især ved stress og smerter er åndedrættet meget overfladisk og anspændt.

Åndedrættet er den vigtigste værktøj vi har og som kan forbedre dit velvære ganske gratis. Jeg holder meget øje med din vejrtrækning under behandlingen, for det afslører rigtig meget, hvordan din krop har det og hvornår et område som er spændt eller bliver forløst. Det spændte område, kan både være fysiske og psykiske spændinger.

Jeg løsner de muskulære områder, der er anspændt, så dit åndedræt får mere bevægelighed igen. Dette gør jeg både med blid massage og med hjælp fra laser, samt kranio sakral teknikker og nogen gange åndedræts teknikker.

Din opgave er at bruge dit åndedræt mere efter behandlingen.

De fleste af os trækker vejret uden at tænke over det. Vi overlever.

Hvad vil der ske, hvis vi bliver mere bevidste på vores vejrtrækning og udnytter det endnu bedre?

Nu tager jeg kun nogle eksempler med fordele som vedrører stress og overbelastning. Der er mange flere fordele ved en god vejrtrækning.

- Du forøger din lungekapacitet og får mere kraft til fysisk udfoldelse.

- Funktionen af din fordøjelse bliver bedre.

- Cellerne iltes bedre og derved mindre risiko for at det udvikle sig til noget uhensigtsmæssigt. 

- Nedsætter udskillelsen af stresshormon og virker derfor afstressende for både krop og sind.

-  Masserer, styrker og stimulerer din krop som organerne, kar og lymfe, blodcirkulation,               muskler, led, bindevæv, nerver og sansereceptorer, hjertet og lungerne.

- Giver færre muskelspændinger og mindre hovedpine.

- Virker positivt for mange astmatikere. 

- Giver mere ro til natten.

- Giver en bedre kropsbevidsthed og kropsholdning.

- Virker smertestillende og nedsætter inflammation.

- Virker blodtryksdæmpende.

- Styrker evnen til koncentration og at være i nuet.

- Dæmper angst og depression tilstand.

- Virker positivt på tanker, følelser og kropskontakt.

 

Der er så meget mere at fortælle og opleve dit åndedræt !

Under en krops behandling, er det mere mig som behandler, der holder øje med dit åndedræt. Nogen gange, får du at vide, hvad du skal være opmærksom på, mens du ligger på briksen. Du får ikke en større forklaring om åndedrættet, idet det indgår med flere behandlings former, for at hjælpe din krop bedst muligt. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om åndedrættet og arbejde med masser af praktiske øvelser, så du kan mærke hvad der sker med din krop, så har du mulighed for at holde  "hjemme workshops" hos dig selv.

Hjemme workshops, er gode til nogle hyggelige veninder komsammen i trygger rammer. Selvom der er masser af praktiske øvelser i fællesskab, så har du stor fokus på dig selv. Du vil opleve hvordan tid og sted forsvinder og hvor meget mere nærværende du bliver undervejs. Nogen vil føle at der opstår en dybfølt glæde. Du får en større indsigt i dit åndedræt og dig selv, som du fremover vil få meget gavn af. Disse 3 timer som et workshop vil tage, vil gå hurtigt.

 

 Mere info er på vej ! 

 

  

bottom of page