top of page
  • Forfatters billedelindevej11

Arvæv

Hele kroppen, skelet systemet, hud, muskler, organer, sener m.m. er forbundet af bindevæv i flere lag. Den opretholder hele vores krops holdning og bevægeligheden. Det minder mig lidt om en "spidermands dragt" som forer hele vores krop indvendigt. Smerter et sted i kroppen, kan betyde at vævet kan være beskadiget eller er for stramt, et andet sted i kroppen.

Efter en operation, slag, fald, hvor en muskel, sene eller organ er blevet skadet eller påvirket, så vil bindevævet også være involveret. Bindevævet, i det beskadiget område, vil prøve at lime vævet sammen igen. Denne sammenfiltring af bindevævet, føles oftest som en hård klump og vil gøre vævet mindre elastisk. Denne klup kaldes også for arvæv. Arvæv, kan medføre en nedsat bevægelighed og et skævt træk, videre ud i kroppen fordi at elasticiteten er blevet mindre. Fordi vævet hænger sammen igennem hele kroppen, kan meget andet derfor også blive påvirket.

De fleste arvæv i muskulaturen, kan jeg blødgøre igen, ved massage og laser behandling. Det har ikke altid nogen indflydelse på hvor længe arvævet har været der. Jeg har behandlet flere kunder, der for mange år siden har spillet fodbold og har fået arvæv i benene. Det kan ved nogen, tage 3-4 behandlinger, før de kan mærke en markant forskel. Men jeg har også haft nogen, hvor meget af arvævet er blevet blødgjort igen og næsten ikke kan mærkes mere, efter kun en enkelt behandling.


Comentarios


bottom of page